D
d
D
d
D

08 februari 2010

Risotto-kväll!

I kväll lagade jag risotto till mina vänner. Så här lagar man min risotto.
Steg för steg.

nr 1. Handla ris, majs, körsbärstomater, grönsaksbuljong, bladspenat, lök, basilika och ost.Dela tomaterna och hacka spenaten samt osten grovt. Strimla löken fint och låt majsen vara precis som den är.Fräs löken i 3 stora matskedar smör till den blivit mjuk och fått lite färg.Koka samtidigt upp buljong i 5 dl vatten vid sidan om. En tärning grönsaksbuljong räcker till vattnet.När löken fräst en kort stund. Häll i 3 dl ris och rör om.
Häll sedan på buljongen lite i taget medans riset kokar.Tag sedan fram er finaste äggaklocka och sätt timern på 25 minuter. (riset brukar vara klart efter att klockan ringt då)
Medans riset håller på att bli klart. Fräser ni lätt bladspenaten och tomaterna i olivolja brevid i en kastrull.
Medan riset kokar klart och tomaterna mjuknar till sig har ni tid att springa ifrån snabbt och duka upp bordet fint.
När riset sedan är klart och äggaklockan ringt färdigt. Blandar ni ner alla ingredienserna som är kvar i riset och rör om. Osten gör det lite krämigt sådär så att det blir extra gott. Och om ni verkligen vill göra er risotto lite lyxigare, rekomenderar de flesta recepten en att ha i vitt vin. Så prova det om ni vill lyxa till det.
Glöm heller inte att ta på er mjuka stora sockor som de här som mamma tog med sig. Det brukar vara rätt så kallt på köksgolven runt om i landet. Speciellt i mitt då det drar lite smått från balkongdörren precis brevid.
Det färdiga resultatet i dag blev så här! Förlåt för den suddiga bilden. Fotot togs i all sin hast då mina gäster för kvällen redan hade trillat in.
Här har ni en utav gästerna. En fin kväll. Risotto är också väldigt gott att servera med ungsrostat bröd och smör till. Det hade ialla fall vi.. PUSS

Inga kommentarer: